värdfamiljen

Hayden, Kimberly, Hannah & Hailey

mitt nya hem i o.c

Tänkte om ni var nyfikna på hur jag kommer att bo det närmsta året i Newport Coast. Har dock inte bilder på hela huset men jag lovar att visa resten av huset när jag väl kommer dit.
Jag kommer att bo i ett "close-knit community" med tre parker, två pooler som är gemensamt för hela området. Ner för gatan ligger en affär och en starbucks. Hela området är ganska nytt, endast 10 år gammalt. Huset ligger i en liten ravin upp mot bergen, så på ena sidan av huset är berg och på andra sidan kan man se Island beach Catalina och havet.
Villan i sig är på 600 m², har fem sovrum och sju badrum. Familjen har just byggt en pool i trädgården så barnen kan leka och simma i.
Här kommer en liten överblick på huset:
Husets framsida
Trädgården
Trädgården, men just nu finns där en pool istället för gräs.
Uteplats
Kök
Ena badrummet
Trappa upp till ovanvåningen
Mitt sovrum som jag kommer att ha
Mitt egna badrum
Mitt badkar
Min balkong med egen ingång
Tror nog att jag kommer att trivas!

visumhandlingar, check!

Vilket komplicerat mög med är att få tag i ett visum, all dess papper och arbete. Tack vare min mosters hjälp så blev jag klar med allt pappersarbete, väldigt skönt! Tusen tack till dig!! Så nu har jag stenkoll på vad jag ska ha med mig till den amerikanska ambassaden i stockholm. Imorgon fixar jag det sista alltså inbetalningen för visum och personbevis. Sen är jag ready to meet the U.S embassy.

Visum

Idag fick jag hem en hel bunt med papper från STS som jag skulle läsa igenom. Jag kan säga att det är riktigt komplicerade grejer, förstår noll typ. Intervjun är i alla fall bokad på den amerikanska ambassaden i Stockholm den 27 februari kl 09.00. Så denna kväll gick åt att leta flyg, så jag och mamma kommer att flyga fram och tillbaka på samma dag, men det ska väl gå bra!
Annars går allt i full fart framåt, känns som man har hundra bollar i luften och allt ska bli klart innan avresan om cirka en månad. Jag pratar även med min värdmamma varje dag och jag längtar så fruktansvärt mycket att få träffa familjen!

Can't wait!

Nu är allt bestämt, jag åker den 19 mars.

nyligen pratat med mamman från O.C

Sådär ja, nu har Kimberley ringt mig två gånger bara ikväll och vi ska prata via skype om några timmar också. Hon verkar verkligen helt underbar och är så härlig och avslappnad att prata med. Skulle nästan gissa på att hon är mer spänd än vad jag är. Tror verkligen att vi kommer kunna ha kul tillsammans med barnen. Men innan jag bestämmer mig så ska jag sätta mig och prata med Lori från N.Y.C.

MATCHING PROCESS

Herregud vad det går i turbofart här. Skickade in det sista för mindre än ett dygn sen och är redan matchade med två familjer. Båda verkade väldigt bra så detta kommer bli svårt.
Den ena familjen bor i Newport coast, O.C, C.A. Ensamstående och hemmamamma, stort hus i ett inhängnat område med pool. Jag får eget rum, badrum och bil. Tre barn, tvillingar på 3 år och en bebis på 10 månader.
Den andra familjen bor i en lägenhet på Upper East Side, Manhattan, N.Y. Mamma och pappa med två barn, en på 2 år och en bebis på 4 månader. Pappan i familjen är svensk, om jag minns rätt har dem ett hus i Sverige i Viken, beach house i the hamtons, Long Island. Jag får ta mig fram via tunnelbana och taxi.
Mycket svårt detta. Men ska försöka att inte göra förhastade beslut, det har ju bara gått ett dygn och fler familjer kommer antagligen att kontakta mig. Sååå spännande, dör lite!


RSS 2.0