Goodbye party

Igår sa jag hejdå till min värdfamilj som åkte till Skaneateles. Rätt skönt att ha hela huset för mig själv! Så jag bjöd över Anna och Nicole på pizzakväll och sedan drog vi över till Ikenna för att även säga hejdå till honom innan han drar hem till London över sommaren. Vi drack lite och pratade en hel del, helt plötsligt var klockan 4.30 på morgonen och vi kände att det var dags att dra hem. Vi alla åkte hem till mig och körde en sleepover och nu ligger vi helt utslagna på sofforna och bara chillar ihjäl. 
 

Life is nothing without friendship

Det är så himla svårt att vara så långt bort från sina älskade vänner hemma i Sverige. Alla dessa minnen och alla dessa sjuka saker som vi har gjort tillsammans.Jag saknar dem så fruktansvärt mycket. Skulle nästan gjort vad som helst för att få vara med dem just nu. Fyför vad jag har grymma vänner och fyför vad jag älskar dem <3
 

Rocky på Rocky trapporna

Har varit dålig på att upptadera er men det finns verkligen ingenting att berätta, samma rutiner varenda dag... Denna kväll har dock varit liiite annorlunda då jag, anna och nicole bestämde oss för att se på utebio. Det var filmen Rocky som visades och såklart var det väldigt passande att sitta vid Rockytrapporna. Tyvärr var filmen något så fruktansvärt dålig att vi drog därifrån ganska snabbt igen. Vi satte oss vid parken och bara chillade istället. Så, där har ni min intressanta kväll. Och just det, har varit i usa i 100 dagar nu! 
 

pool party!!

Nyss hemkommen från en grym hemma/pool party. Det var hos samma grabb som hade festen igår, vi drack samma billiga öl, spelade beer pong, flip the cup, badade i poolen och hade det bara hur bra som helst! Kul att känna några riktiga amerikanska människor som kan annordna dessa typskt amerikanska hemmafester. Vi blev även uppbjudna till hans hus i Jersey Shore till helgen och festa, men får se hur det blir med den saken. Inte det lättaste att ta sig dit bara sådär... 
 

house party

Hade en av mina roligaste kvällar på länge igår, kanske beror på att det var så längesen jag festade och träffade nytt härligt folk. Ikvällen började med att jag åt på restaurang med min värdmammas jobbarkompis brorson eller något i den stilen. Han studerar på collage i Boston och är nu hemma under sommaren, men han var hur snäll som helst och liknar Justin Bieber, haha... Han bor bara ett stenkast från mitt hus och brukade ta ut den förra au pairen som bodde här innan. Kul att ha en vän som bor så nära! Efter middagen så körde vi till hans väns hus där det var en stor hemma fest, och killarna gick runt i träningskläder, wtf?! Alla killar hade på sig stora shorts, stor t-shirt och träningsskor. Välklädda och fina, verkligen!  Vi spelade beer pong, flip cup, drack äcklig öl, shotade vodka och såklart var det en hel del som rökte på. Så typiskt amerikansk hemma fest och så sjukt att så många dricker och sen kör hem! Lite läskigt faktiskt... 
 
Idag mår jag prima då jag tog det väldigt lugnt igårkväll, delst för att jag inte tycker det är så gott med öl att jag kan dricka det en hel kväll och dels för att jag absolut inte kan shota vodka, öörrk! Tydligen var vin för kärringar och äldre damer. Tss skitsnack, hemma i Sverige dricker alla mina vänner vin på fester! Är hembjuden idag igen till samma kille som hade festen igår, han ska ha pool party nu under dagen. Men får helt enkelt se om jag sticker dit eller inte, ska ju jobba imorgon!

Midsummer celebration

Igår firade vi midsommar här hemma. Hade inte så höga förväntningar då det är nästintill omöjligt att slå en riktig midsommar hemma i Sverige. Vi gjorde kransar, åt lite midsommarmat, sjöng snapsvisor (så gott det gick) och hade det trevligt. 
 
 
 

Kvällspass

Start: 11.30-14.30
Ledig
Start: 17-22
Så har mitt schema sett ut idag. Inte ofta jag jobbar så sent och inte alls ofta jag får sådan sovmorgon. Hade varit skönt om jag hade kunnat utnyttja den också, men iställlet vaknade jag upp kl 7 av mig själv. Lite pensionärsvarning. Annars har dagen gått fort förrutom kvällen som har varit väldigt påfrestande. Det äldsta barnet bara skrek och grät i flera timmar efter sin mamma och det fanns absolut ingenting jag kunde göra för att få stop på henne. Därefter var jag helt slut i huvudet. Men imorgon är jag helt ledig, den känslan alltså! På tal om imorgon så ska även familjen Borgelt fira midsommar, så det blir sill, potatis, dill, gräddfil, snaps, jordgubbar och ja, hela köret i princip (eller det som går att få tag på). Vi ska även göra våra egna blomsterkransar! Anna och Nicole kommer också över och firar denna högtid med oss, så det ser jag verkligen framemot!

Jag lever

Dagarna fortsätter att rulla på även om jag inte har gjort ett dugg mer än att jobbat. Jag har inte träffat Anna eller Nicole sen i söndags, jag går och lägger mig vid 9-10 och det är samma rutiner med barnen varje dag. Så det finns egentligen inte så mycket roligt att skriva om. Men idag kom min värdpappas bror + fru + två barn och stannar till söndag, så det blir fullt hus denna helg också.


90 dagar

Idag har jag varit i usa i 90 dagar och imorgon blir det 3 månader. En fjärdedel av året har alltså gått, sjukt.. Igår jobbade jag ett litet morgonpass och därefter åkte jag in till university city och mötte upp Anna och Nicole för att se Snow white and the huntsman, riktigt bra film!! Mycket mer spännande händer inte som au pair för tillfället.

Washington DC

Vilken underbar stad! Hur mycket som helst att se och vilket fantastiskt väder vi hade, en helt perfekt dag... Fotade galet mycket, men här kommer en liten bildbomb.
The U.S. Capitol Building
The U.S. Capitol Building
The U.S. Capitol Building
The U.S. Capitol Building
The U.S. Capitol Building
The Washington Monument
The White House
The White House
National World War II Memorial
National World War II Memorial
National World War II Memorial
National World War II Memorial
Lincoln memorial
Thomas Jefferson memorial
Thomas Jefferson memorial
Martin Luther King Jr Memorial
Martin Luther King Jr Memorial

Life has many ways of testing a person's will. Either by having nothing happen at all or by having everything happen all at once.

För tillfället är det full fart i huset, inte en tyst minut här inte. Min värdmammas syster och hennes två barn är på besök. Så jag har sett efter fyra barn istället för två idag, men tiden gick så mycket fortare och helt plötsligt var den 12 och jag fick sluta. Nu hade jag tänkt cykla över till Anna för att spendera kvällen och natten där, för i morgonbitti drar vi iväg till Washington DC och turistar!


There are so many places i have not yet seen. So many people still to meet.

Jag är lite rädd av tiden. Att inte ha tillräckligt med tid att göra allt som man vill. Tiden är så okontrollerbar och går så fruktansvärt snabbt. Jag vill resa och jag vill upptäcka. Men tiden bara går och om ett år är jag tillbaka i Sverige igen... Men jag och Anna har iallafall kommit en bit på vägen. Idag bokade vi Chicago, 27-30 Juli.

Friendship improves happiness

Onsdag idag vilket innebär playdate med Nicole och hennes unge. Dagen blir så himla mycket roligare när man hittar på något med någon annan, och att det är en av mina bästa vänner gör saken lite bättre också. Det är så underligt att vänner kan göra en så glad. Det är tur att jag har Anna och Nicole, vet inte riktigt vad jag hade gjort utan dem. Blir en liten kvällsträff med dem ikväll också.


Måndag

Ingenting speciellt har hänt, bara en helt vanlig dag med jobb och en liten träff med Anna och Nicole. Vi har "planerat" och skrivit ner alla ställen vi ska besöka under vårt år, nu ska det bara bli av också. Men på lördag kan vi iallafall bocka av Washington DC, ser verkligen framemot att se usa's huvudstad.
Tänkte även gratta min fina vän Emelie på 21 års dagen, jag har inte glömt dig!! MISS U

New York City

Har spenderat hela min söndag på New York's gator. Chillade lite i central park, tittade lite i affärer, åt god mat och bara haft det bra helt enkelt. Perfekt avslut på denna vecka!

Pedikyr- och myslordag

Jobbade lite i morse och darefter tog aven jag helg, haaaaappyyy!! Satte pa mig mina rollerblades och rullade till Anna for att ga ner till downtown for lite pedikyr, mycket behovligt da mina fotter ar sa fruktansvarda. Tyckte synd om tjejen som behovde ta i dem, urk.. Nu ikvall blir det myskvall och sleepover hemma hos Nicole. Imorgonbitti drar vi till New York! See yaa

Either you run the day or the day runs you

Dagen i stor omfattning har varit mycket mycket bra! Spenderade förmiddagen på zooet med flickorna och sedan var det födelsedagsmiddag för Amanda på en väldigt välsmakande mexicans restaurang och därefter cheesecake från cheesecake factory i university city's park, vad är en födelsedag utan tårta liksom? Kul att träffa nytt härligt folk också!


Au pair-fetma

Jag har förstått att risken att man lägger på sig ett par kilo, eller flera tals kilo när man åker till usa som au apir är rätt stor. Har ni hört talas om au apir-fetma? Att bara ordet existerar talar ju för sig själv. Själv börjar jag bli riktigt nojjig över detta. Har aldrig kännt mig så FET som jag känner mig just nu, detta är inte acceptabelt! Kanske är det för att jag tränade rätt mycket på gym hemma i Sverige och nu springer jag bara några gånger i veckan. Tycker inte ens om att springa, så motivationen att verkligen sätta på sig joggingskorna är så himla låg... Tycker synd om er mamma och pappa som har fått en tjockis till dotter, hoppas ni fortfarande vill ha mig! haha
Annars då? Jo, har bara hängt nere i downtown med Anna och Nicole...

I'd rather chase the sun than wait for it

Idag har jag haft playdate med Nicoles unge, vilket var himla kul! Mycket roligare att hitta på någonting med någon annan än att bara vara ensam med barnen. Annars har jag bara haft ett litet "familjemöte" då mina värdföräldrar har märkt att jag har varit lite nedstämd på sistonde. Vi satt och pratade ut vad problemet kunde vara och lite sådant. Känns så mycket bättre nu även om det är jag som måste ta tag i det mesta själv. Måste verkligen planera in roliga aktiviteter och reser nu varje helg så man har något att se framemot. Just nu har jag ingenting, därför vardagarna blir så långa och helgerna så vardagliga och då har man tid att längta hem...
Nu ska jag springa och möta Anna och Nicole halvvägs för att sedan träna rumpan på Rocky trappan. 


what doesn't kill you makes you stronger

 

"The good times and the bad times both will pass. It will pass. It will get easier. But the fact that it will get easier doesn't mean that it doesn't hurt now. The truth is that it hurts because it's real. It hurts beacause it mattered. And that's an important thing to acknowledge to yourself. But that doesn't mean that it won't end. That it won't get better. Because it will."

Keep holding on

Det var så härligt att träffa mina fina vänner efter jobbet, de får alltid mig på bra humör. Jag och Anna åt på Hard Rock Café sen hämtade Nicole upp oss för lite mys i mitt rum. En bra måndagskväll helt enkelt!

nedgång

Jag visste att det skulle gå upp och ner innan jag kom till usa. I flera veckor har jag haf det så fruktansvärt bra och jag har verkligen älskat livet här, men nu har jag nog kommit in i en svacka igen. Är så trött på allting, har ingen energi kvar i kroppen och är allmänt nere. Får hoppas jag denna svacka inte vara så länge för det är himla jobbigt....

igår

Jag vet inte riktigt vart min förra inlägg tog vägen, så jag lägger bara upp bilder från igår..

Jersey Shore

Tidigt tidigt imorse packade vi ihop våra saker för en förmiddag på stranden i Shore. Jag har blivit så bortskämd av det varma vädret i Philly att jag frös på stranden när det var 22 grader. Kunde inte ens ligga i bikini... Måste bara tillägga att det var ganska blåsigt också.

En lång dag

Chillar med mina vänner medans jag jobbar, eller ungarna sover så det är väl inte så mycket jobb egentligen.... Men det har varit en mycket lång dag och jag är ganska sömnig i mina ögon. Har arbetat från 10 till 22 (lite över), dock var jag ledig i 1,5 timme under kvällen. Mycket mer har faktiskt inte hänt...


RSS 2.0